2todrive

Rij met je 16,5e!

Veel gestelde vragen

1) Waar moet ik op letten bij het zoeken naar een goede autorijschool?
Op www.rijschoolgegevens.nl kun je zien hoe het met de slaging`s percentages van rijscholen is gesteld, let op het aantal examens per jaar , 1e geslaagden en herexamens.

Als belt of mailt voor informatie let dan op dat je goed geholpen wordt. Een rijschool moet je goed kunnen uitleggen hoe ze hun prijzen berekenen, een transparant verhaal wat je een duidelijk beeld geeft over je opleiding. Ons motto is en blijft: heb je vragen BEL op en dat mag bij ons net zo vaak als je wilt!! Het is tenslotte een belangrijke stap dus je moet je thuis voelen en helderheid hebben over wat je te wachten staat! Iedere rijschool moet het hebben van mond op mond reclame, dus vraag eerst eens rond (vrienden/vriendinnen). Het slagingspercentage ligt landelijk op ongeveer 40%. (In onze ogen laag!)

2) Waarom moet ik machtigen met digid?
Je geeft op die manier toestemming aan de rijschool om voor jou de Toets en/of Examen in te kopen, dit om fraude te voorkomen.

2a) Hoe moet ik machtigen?
Op de homepage kun je een link aanklikken : www.DIGID.nl daar vraag je een DIGID aan, 5 werkdagen later ontvang je met de post een brief met een code om je DIGID te activeren. Je kunt nu gaan machtigen op: mijn.cbr.nl

3) Krijg ik altijd dezelfde instructeur?
Iedere leerling heeft altijd met dezelfde instructeur , in dezelfde auto les. Er rijdt nooit een andere leerling mee. Mocht je van instructeur willen wisselen mag dat natuurlijk.

4) Waarom is een online theoriecursus beter dan een boek & cdrom?
Het grote voordeel is dat er maandelijks een up date van het systeem plaats vind. De nieuwste vragen staan er zo altijd bij. Bij de tentamen en examen training staan de vragen in de “shuffle” stand dus ga je antwoorden met kennis en niet uit gewoonte zoals je dat met een CD rom na 10 keer oefenen wel gaat doen.

5) Wat is het verschil tussen een lespakket en een cursus?
Wij werken alleen met cursussen! Dit betekend een complete opleiding met Toets en Examen voor een vaste prijs. Je weet dus wanneer je begint , wat je lestijden/dagen zijn en wanneer je afrijdt.

Bij pakket aanbod weet je dat je rijlessen koopt maar de rest is onduidelijk, vooral omdat er geen planning bij zit er je lessen niet van te voren zijn uitgerekend , weet je dus nooit of het aangeboden pakket voldoende zal zijn.

6) Kan ik zomaar van rijschool veranderen?
De machtiging aan een rijschool maak je ook ongedaan via mijn.cbr.nl, let wel op dat als je Toets en/of Examen zijn ingekocht dit niet meer kan. Tot die tijd is het geen probleem. Een goede rijschool zal je altijd proberen te helpen om tot een goede oplossing te komen.

7) Hoe moet ik mijn begeleiderspas aanvragen?
Op www.rdw.nl kun je je pas aanvragen, let op dat je dit doet VOOR je je rijbewijs bij de gemeente gaat aanvragen, anders gaat je aanvraag niet door. (De aanvraag duurt 10 dagen, je begeleiders moeten ook in het bezit zijn van digid , je mag niet in het buitenland begeleid rijden ).

8) Hoe regel ik een theorie examen?
mijn.cbr.nl, hier kun je zelf je examen inkopen, locatie, datum en tijd naar keuze, je ontvangt een email met de bevestiging. Print deze uit en neem het mee naar je examen, dit hoeft niet maar is wel verstandig, zo heb je altijd bewijs !

9) Wat is het voordeel van een tussentijdse toets?
De tussen tijdse toets is meer dan een toets moment in je opleiding. Het geeft je inzicht in je niveau , waar je eventueel nog moet verbeteren etc. maar het bied je meteen de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om examen te doen, je rijdt met een examinator en ervaart zo wat er van je verwacht wordt. Tijdens de toets doe je ook bijzondere verrichtingen, gaat dit je goed af , hoef je het met je examen niet meer te laten zien! Altijd meegenomen natuurlijk!