TUSSENTIJDSE TOETS

De examinator van het CBR beoordeelt tijdens de Tussentijdse Toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Je voert tijdens de toets minimaal 2 bijzondere manoeuvres uit. De toets duurt even lang als een echt examen, in totaal 55 minuten. Je rij-instructeur rijdt bijna altijd mee om te kunnen kijken hoe jij de toets aflegt.

Na afloop van de toets krijg je uitleg en tips van de examinator en hoor je of je vrijstelling hebt voor je bijzondere manoeuvres. Vrijstelling houdt in dat je op het eerstvolgende examen geen bijzondere manoeuvres meer hoeft uit te voeren. Tenslotte krijg je per mail een uitslagformulier waarin alle aandachtspunten en eventuele vrijstelling vermeld staan.

De voordelen van een Tussentijdse Toets:

  1. Eventuele vrijstelling van bijzondere manoeuvres.
  2. Je kunt alvast wennen aan de examen situatie.
  3. Beter voorbereid naar het examen.
  4. Je weet hoever je staat in je rijopleiding.
  5. Uit CBR-onderzoeken is gebleken dat het slagingspercentage van het
    eerste examen groter is dan zonder tussentijdse toets.

Bekijk ook het filmpje over de Tussentijdse Toets.

Wanneer doe je een toets?
Je bepaalt samen met je rij-instructeur wanneer je een Tussentijdse Toets gaat doen. Wij adviseren om deze toets na ongeveer 2/3 van je opleiding af te leggen.

Wat neem je mee naar je toets?
Een geldig legitimatiebewijs, oproepformulier van het CBR en een zelfreflectieformulier (deze krijg je van je instructeur).

Een Tussentijdse Toets kost €215,- los, of €98,25 extra bovenop een rijopleiding.

Kijk op de website van het CBR voor meer informatie over de Tussentijdse Toets