RIJBEWIJS BE

Haal je aanhangerrijbewijs

Zodra je met een grote caravan, aanhanger of met een paardentrailer wilt gaan rijden, heb je in de meeste gevallen een rijbewijs BE nodig. Het behalen van dit rijbewijs bestaat uit een praktijkopleiding; een theoriecertificaat is niet nodig. Je moet echter wel beschikken over een geldig rijbewijs B.
Rijden met een combinatie van 10 meter is natuurlijk weer heel anders dan rijden in een ‘gewone’ auto. Op het examen wordt daarom extra gelet op de rijvaardigheid van de kandidaat. Verantwoord en veilig omgaan met het voertuig in het verkeer staat daarbij centraal.

Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan onderdelen als: draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, wegrijden en verkeersinzicht zodat je optimaal voorbereid examen kunt doen.
Tijdens het examen moet je o.a. laten zien dat je achteruit kunt rijden, zowel rechtuit als met een bocht en je moet de aanhangwagen ook zelf kunnen aan-en afkoppelen. De aanhangwagen is een zogenoemde tandemas constructie. Daarmee is het heel wat makkelijker te draaien, keren en achteruit te rijden dan met andere aanhangwagens.

Prijs Intake: € 100,00

Cursus 1

is voor diegene die al ervaring hebben met het rijden van een aanhanger / trailer / caravan.
Start: 08:00 uur met aansluitend het examen om 13:05 uur (lunch inbegrepen).

prijs: € 499,00

Cursus 2

is voor diegene die zelden of nooit deze ervaring hebben opgedaan.
1e les: 08.00 tot 12.00 uur
2e les: 08.00 met aansluitend het examen om 14.00 uur.

prijs: € 599,00

Opfris lessen

Voor wie zijn de opfris lessen bedoeld? Voor iedereen die al een rijbewijs voor een aanhanger heeft maar onzeker is voor zijn/haar eigen vaardigheden. Bijvoorbeeld:

  • Vooruit rijden met een aanhangwagen lukt over het algemeen wel maar het wordt lastig als je achteruit moet rijden.
  • Of wat dacht je van het oversteken van kruispunten? Wel eens stilgestaan bij het feit dat je met een aanhangwagen zo´n 6 meter langer bent?
  • Op vakantie met de caravan, rijden met een paardentrailer of gewoon wat ophalen bij de bouwmarkt.
  • Een paar uur rijden onder toezicht van een BE instructeur doet meestal al wonderen. Door een aantal handige tips en trucs bij een Opfriscursus krijg je meer inzicht en handigheid in het achteruit rijden. Je kunt gebruik maken van het lesmateriaal van de Verkeersschool, maar je kunt ook gewoon met je eigen caravan of aanhangwagen rijden.

Prijs: € 50,00 per uur.