JOUW RIJOPLEIDING

Jouw rijopleiding volgen.

Om goede vorderingen te maken adviseren wij je om structureel te blijven lessen. Reserveer dus minimaal 5 weken vooruit en bij de spoedopleidingen zelfs de hele opleiding in ons reserveringssysteem. Natuurlijk kan het zijn dat je er eens een weekje niet bent in verband met vakantie of zo. Probeer ook vlot je theorie te halen. Dit vertraagt jouw opleiding en het aanvragen van de examens dan niet. Kijk voor alle info over de theorie op de pagina I-Theorie. Doordeweeks overdag is er de meeste ruimte in onze agenda’s om lessen te plannen. We begrijpen dat je dan misschien niet altijd kunt in verband met je werk of school. We lessen ook een paar avonden en de zaterdagochtend om je toch van dienst te kunnen zijn. Dit zonder meerprijs. We willen je er wel op wijzen dat het verkeer overdag meer overeenkomt met een examensituatie dan ’s avonds. Zeker in het laatste deel van je rijopleiding is dit belangrijk voor je inzicht en besluitvaardigheid.

Instructie en coaching.

Belangrijk is het dat de lessen gestructureerd verlopen. Alle vaardigheden die we je gaan leren, gaan in een logische volgorde. Van de eerste stappen betreffende voertuigbeheersing tot aan zelfstandig complexe verkeerssituaties. Van al deze stappen houden wij digitaal en op je leskaart de vorderingen bij. We weten dus altijd wat het niveau van onze kandidaten is en welke onderdelen behandeld zijn. Natuurlijk heb je zelf ook inzicht in je eigen digitale leskaart. In het moderne rijlessen draait het om goede instructies maar vooral ook om coaching. Met andere woorden: een heldere uitleg van het te behandelen onderdeel en hoe dit uit te voeren. Door middel van de juiste begeleiding en vraagstelling wordt het leerproces bevorderd en ontstaat een goede verhouding tussen instructie en coaching.

We reserveren een toets en examen!

Vrijwel iedereen wil graag vlot het rijbewijs halen. Wij doen ons uiterste best hieraan tegemoet te komen. Maar onvoorbereid of half opgeleid betekent zakken bij het CBR. Dus willen we graag richting een examen met kandidaten die een gedegen rijopleiding hebben gehad. Onder normale omstandigheden volg je een rijopleiding maar 1 keer. Daarna heb je jouw hele leven plezier van je rijbewijs. Dus beter in 1 keer goed is het motto. Maar gaan de vorderingen voorspoedig, dan denken we ook vooruit en in overleg met jou plannen we een eventuele tussentijdse toets en/of het examen bij het CBR. Voor info over de tussentijdse toets en examens kijk op ons site onder examens.

Rijschool van Egdom